האם יש לך דלקת בעפעפיים

האם יש לך דלקת בעפעפיים

דלקת עפעפיים (dryeye.co.il) היא בין מחלות העיניים הנפוצות ביותר, אך איננה מדבקת. הסבירות לחלות בה עולה לאחר גיל 40, אך היא עלולה להופיע בכל גיל. דלקת בעפעפיים היא מצב שבו קצה העפעפיים מודלקים והופכים להיות אדומים ונפוחים ויש הפרשות דביקות על הריסים.

הסיבות לדלקת בעפעפיים

דלקת בעפעפיים עלולה להופיע בעקבות זיהום או מסיבוך של מחלת עור, אך לרוב, דלקת בעפעפיים מופיעה בצורה כרונית של התפרצות ושל הפוגה בגלים חוזרים.

 כיצד נזהה דלקת בעפעפיים

הסימפטומים לדלת בעפעפיים הם: קצה העפעף יהפוך אדום ועבה, תחושת גירוד בעפעפיים, מרקם קשה ודביק שמכסה את הריסים, תחושה של אי נוחות בעיניים ותחושה של דביקות, צריבה ושל כאב.

יש סכנה בדלקת בעפעפיים?

דלקת בעפעפיים אינה מחלה חמורה, אך היא עלולה לגרור סיבוכים כמו דלקת בלחמית – דלקת בשכבה השקופה שמכסה את החלק הלבן של גלגל העין ואת החלק הפנימי של העפעף. התסמינים של דלקת הלחמית הם עיניים אדומות, צריבה בעיניים ודביקות בעפעפיים לאחר השינה.

בנוסף לכך, לרוב, אנשים שחולים בדלקת העפעפיים יסבלו גם מעיניים יבשות – כאשר העין לא מייצרת כמות מספקת של דמעות כדי לשמור על בריאות העין, או שהרכב הדמעות לא מספיק שמנוני כדי למנוע אידוי מהיר של הדמעות ולגרום לתחושה של גירוי בעיניים, של אי נוחות ושל כאב; כמו כן, עשויה להתפתח ציסטה בבלוטה שמפרישה חומרים שמנוניים לדמעות.

הטיפול הנכון בדלקת בעפעפיים

הטיפול בדלקת בעפעפיים דורש ניקוי יומיומי של קצות העפעפיים עם מגבוני עפעפיים הנמכרים בבתי המרקחת. הניקוי במגבון מקל על הגירוי בעין והוכח כמסייע לסובלים מהמחלה. עיסוי עדין של שפת העפעף עם קומפרסים חמים יאפשר להמיס ולנקות את ההפרשות הדביקות מהעין וינקה את הריסים.

במשך הטיפול ובעיקר כאשר יש התפרצות של המחלה רצוי להימנע משימוש באיפור לעיניים.

במידה וניקוי העין וסביבתה ושימוש בקומפרסים לא מקל על הדלקת, יש לפנות לרופא. במקרים חמורים של דלקת בעפעפיים יתכן שימוש במשחה אנטיביוטית. את המשחה יש לעסות בעדינות על קצות העפעפיים.

הטיפול בדלקת בעפעפיים לא יעלים לחלוטין את המחלה, אך ימנע סיבוכים ומחלות עיניים אחרות.

סיכום:

דלקת בעפעפיים היא מחלה שחוזרת באופן כרוני. הטיפול במחלה בעת התפרצות וגם בתקופות של הפוגה מתמקד בשמירה על היגיינת העיניים וסביבתן. אם ניקוי שיטתי של העין לא מצליח לעצור את גל ההתפרצות, יש לפנות לרופא ולקבל טיפול אנטיביוטי.

למידע נוסף אודות דלקות עיניים ועיניים דומעות גלשו לאתר המרכז לטיפול בעיניים יבשות הרצליה

למדתם משהו חדש? נהנתם לקרוא? שתפו ברשתות החברתיות! פייסבוק / טוויטר / טלגרם / וואטסאפ /